fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Et eventyr i Telemark

Norsk Industriarbeidermuseum i samarbeid med Tom Bråthen, Trond Ytterbø og Øystein Lien har lansert en ny verdensarv låt som ble sluppet i ekte verdensarvomgivelser på Notoddens Admini den 28. november. Sangen måtte få navnet «Et eventyr i Telemark». Dette er spennende samarbeid med anerkjente musikere som Trond Ytterbø og Tom Bråthen

De begge har lang fartstid i musikken og kommer fra Notodden og Rjukan. Sangen, «Et eventyr i Telemark» er spilt inn i Sonic Attic Studio, Notodden, med Halvor Halvorsen som lydteknikker. En feiende flott tekst av Øystein Lien som i gode ord beskriver det fantastiske industrieventyret i Tinn og Notodden.

«Et eventyr i Telamrk» ønsker alle velkommen til Telemark. En sang om Verdensarven hvor vannkraft gav storindustri. Det har også blitt produsert en musikkvideo av Sundsvalen Film med diverse historiske tilbakeblikk undervegs i videoen. Sangen med bilder tar oss med inn Verdensarven Notodden og Rjukan med stolthet og respekt.

Norsk Industriarbeidermuseum er autorisert som verdensarvsenter for Rjukan – Notodden Industriarv! Det vil etableres besøkssenter på Vemork og på Telemarksgalleriet/Lysbuen industrimuseum! – Verdensarvsenteret kommer til å bli en motor i formidlingen av verdensarven.

NIA formidler og viser den perioden av den industrielle utviklingen som gav folk flest høyere levestandard, og som la grunnlaget for dagens norske velferdsstat.