fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Verdensarv for videregående skole

Det skåles med Eyde utenfor Admini i 1912. Arbeiderkona i Grønnbyen er sliten, men likevel fornøyd mens hun tar klesvasken i hagen. Og ved Notodden stasjon er det rigget til kampdag og appell, det er blitt 1. mai 1918.

Elever ved videregående skoler i Telemark er i september med på vandring i verdensarvbyen Notodden gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS). Verdensarvsenteret ved NIA har med støtte fra DKS i Telemark fylkeskommune utviklet pedagogisk opplegg for elever i videregående skole, og i høst formidler museet vår mangfoldige verdensarvhistorie på en ny måte, – vandreteater.

Vandreteateret i byen er en del av et heldagsprogram, som starter i Verdensarvsenteret med utstilling og elevaktiviteter med gründerskap som gjennomgangstema og ender på Bok- og blueshuset med kortversjon av dokumentarfilmen Bluestown Rising. Hva kan vi, som potensielle gründere i fremtiden, lære av verdensarvhistorie vår? Formidlingsopplegget «Pionerbyen» skal inspirere og gi håp, i tillegg til å gi økt kunnskap om verdensarven Rjukan Notodden Industriarv.

Du vil og like