fbpx
Norsk industriarbeidermuseum

Vellykket lansering av nytt museumsbygg og tildeling av Olavsrosa

I forbindelse med overrekkelsen av kvalitetsmerket Olavsrosa fra Norsk Kulturarv hadde NIA invitert til lansering av det nye museumsbygget, Tungtvannskjelleren – Hydrogenfabrikken på Vemork.

De fremmøtte fikk høre hvorfor NIA og den gamle Vemork kraftstasjon var valgt ut til å motta dette kvalitetsmerket. Erik Lillebråten fra Norsk Kulturarv sa i sin tale at han var stolt over å være på Vemork å overrekke det synlige bevis på at Vemork er tildelt Olavsrosa.

Ordfører i Tinn kommune Bjørn Sverre Birkeland ønsket å gratulere museet med Olavsrosa og benyttet anledningen til å fremheve NIA sin betydning som viktig arena for formidling av  krigshistorien.

I den store maskinhallen på Vemork, fikk de frammøtte høre stemningsfull sang og musikk ved Knut Nyheim.

Deretter fikk publikum se og høre om det nye museumsbygget, både med bilder og historier fra utgravingen, og en digital vandring gjennom det nye museet.

Sammen med direktør Runar Lia, NIA, fortalte arkeolog Line Grindkåsa fra Telemark Fylkeskommune om det spennende prosjektet – da de høsten 2017 startet Norges første og Europas største industriarkeologiske utgraving. Arkitekt Bart Burgerhoudt i Point AS forklarte om tankene og visjonen bak det nye bygget.

Direktør Runar Lia fortalte at det museumsbygget er planlagt å åpne høsten 2020 dersom finansiering kommer på plass.

Les mer om Olavsrosa på deres hjemmesider.

Du vil og like