Norsk industriarbeidermuseum

Gjenstandskonservator – fast stilling (andre gangs utlysning)

Våre gjenstandskonservatorer skal over i annet arbeide og derfor søker vi en erstatter.

Stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum (NIA) er den konsoliderte museumsenheten i Øst-Telemark. Vi bevarer og formidler kunst, kultur og kulturminnevern samt arbeider-, industri-, vannkraft- og krigshistorie. Rjukan og Notodden kom på Unescos verdensarvliste sommeren 2015, og museet har en sentral rolle i forvaltning og formidling av verdensarven.

Har du lyst til å jobbe på NIA, med verdensarv og de tilhørende museumssamlingene? Liker du å jobbe med fortidsbevaring? Da kan Norsk industriarbeidermuseum være et valg for deg. Industriarbeidermuseet har nå ledig stilling som gjenstandskonservator i avdelingen for Arkiv- og samlingsforvaltning.

Følgende faglige kvalifikasjoner ønskes: Utdannet konservator (gjerne med autorisasjon fra NKF) eller med fordypning i andre fagfelt med fokus på preventiv bevaring. Kandidater med yrkeserfaring fra samlingsforvaltning og fagsystemet Primus foretrekkes. Stillingen vil inkludere gode muligheter for faglig utvikling innenfor kandidatens spesialfelt. Kompetanseutvikling gjennom videreutdanning og deltakelse i eksterne kurs er en viktig satsning på NIA. Stillingen kan hvis ønskelig, involvere oppgaven Fagleder gjenstandssamlingene og Magasinleder.

Egenskapene vi søker hos vår nye kollega er god ordenssans og som har evne til å jobbe selvstendig, strukturert og målbevisst, ha høy arbeidsmoral, gjennomføringsevne, evne til å balanse flere oppgaver samtidig og ha gode samarbeidsevner. Stillingen krever førerkort til bil.

Arbeidsplassen ligger på Vemork i Tinn kommune og museet tilbyr faglig utfordrende og spennende arbeidsoppgaver, fleksibel arbeidstid, lønn etter kvalifikasjon og tariffestet ytelsespensjon. Arbeidsgiver kan bistå med hjelp til å finne bolig.

 

Tiltredelse: 1 august 2019

Søknadsfrist: Senest 20. mai 2019

Søknaden skal sendes til k.djuve@nia.no

 

Kontaktperson: Kjetil H Djuve, avdelingsleder; telefon 48 07 86 42