fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Boklansering og utstillingsåpning

Mange tok turen til Telemarksgalleriet lørdag for å få med seg boklansering og åpningen av utstillingen «Folk og landskap: Luca Bertis reise i Øst-Telemark». Noen fant til og med seg selv på veggen i glass og ramme!

Vi lanserte bok med fotograf Luca Berti under lørdagens utstillingsåpning i Telemarksgalleriet. Bok og utstilling har kommet til etter at fotografen syklet rundt i Øst-Telemark med kamera og telt i 2017.

Boken «Folk og landskap – Luca Bertis reise i Øst-Telemark, Fotografier» er støttet av Fritt ord og viser over 90 fotografier fra Bertis reise. Kunstneren var tilstede under åpningen og signerte mange bøker før han tok turen til sin fødeby Firenze for å åpne enda en utstilling. Denne gange med bilder fra hele Norden.

Luca Berti (1978-) fotograferer med et analogt Linhof Master Technika classic kamera med 10 x 12 cm svart/hvit-negativer. Kamera, telt og annen oppakning var med på sykkelturen gjennom Telemark. Målet med reisen var å dokumentere norsk samtidig bygdekultur for ettertiden med sitt analoge Linhof kamera. Berti foretok en kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap han så på veien. Fotografiene er derfor både et kunstprosjekt og en samtidsdokumentasjon.

Åpningstalen ble holdt av John Arne Eidsmo Nyhammer, en lokal fotograf som på slutten av 2017 kom med sin egen fotobok «Notodden – min by». Det musikalske innslaget var ved Norske menn i hus og hytte som slipper ny plate 9. februar i år.

Boken finner du i museumsbutikken på Telemarksgalleriet og på Vemork.
Utstillingen vises frem til 4. mars.

Kontaktinfo:
Telemarksgalleriet & Lysbuen, NIA
O. H. Holtas gate 27
3678 Notodden
Tlf. 35 01 00 80

Du vil og like