fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Bli med Sam og Sara på nye industrieventyr i sommer!

5. juli markerer vi Rjukan-Notodden industriarv sin innskrivingsdag på UNESCO sin verdensarvliste med lansering av oppdagelsesferd i industrieventyret med Sam og Sara.

Med Sam og Sara i sommer er det masse å finne på og alltid nye eventyrer å utforske. Barna kan bli med på en reise i vårt helt eget univers tegnet og illustrert med Øisteins blyants umiskjennelige strek. Oppdagelsesferden kan du være med på når du besøker Verdensarvsenteret på Notodden og Vemork og på Rjukanbanen. I tillegg til en spennende oppdagelsesferd som gjør deg kjent med Rjukan-Notodden industriarv har vi laget tegnekroker med videoer hvor Øistein lærer deg hvordan du kan tegne Rjukan-Notodden industriarv og alle de morsomme karakterene fra industrieventyret. Disse to eventyrlystne figurene tar deg gjennom verdensarvhistorien med morsomme og nye lærerike aktiviteter.

  • Industrieventyret på Notodden og Rjukan er et eventyr like spennende som « Lord of the rings». For å formidle det til barn følte jeg behov for et par action-figurer som kunne fortelle dette fra sin synsvinkel.  Da spratt Sam og Sara ut fra tegnebrettet, forteller Øistein Kristiansen kjent fra TV-serien Øisteins blyant.

Ikke nok med det!

I dag 5. juli lanserer Verdensarvsenteret industrieventyret.no.

Industrieventyret.no er en splitter ny nettside basert på Sam og Sara – industrieventyret hvor barn, unge og andre interesserte kan finne spennende og nyttig informasjon om Rjukan-Notodden industriarv på en tilpasset måte. Nettsiden vil utvikles i månedene og årene som kommer.

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden Industriarv har samarbeidet med Earthtree Media AS og videreutviklet formidlingskonseptet for barn og barnefamilier.

I tillegg til karakterene Sam og Sara, som har fått sine egenskaper fra vår egen Sam Eyde og Kristian Birkeland, møter vi også andre karakterer som Sam Eyde, Kristian Birkeland, rallare, industriarbeidere og ikke minst selveste Vassdragen fra Vinje. Vassdragen er laget av ren vannenergi, og når Sam Eyde klarte å temme vassdragen kunne industrien bygges.

  • Vi er glade for at samarbeidet med Øisteins Blyant har vokst og at vi i sommer kan formidle vår fantastiske historie gjennom et konsept for hele fotavtrykket til verdensarven Rjukan-Notodden industriarv, sier Halvor Sælebakke, avdelingsleder for verdensarvsenteret.
Du vil og like