fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Barneverksted og omvisning hver helg på Telemarksgalleriet

Fra første helg i februar holder vi åpent barneverksted hver lørdag og omvisning på museet hver søndag.

I 2018 tilbyr vi to nye faste formidlingstilbud i helgene på Telemarksgalleriet!

Hver lørdag holder vi åpent verksted for barn mellom kl. 13.00-15.00. På verkstedet kan barna utfolde seg med kreative og kunstneriske oppgaver og prosjekter. Her finnes noe for barn i alle aldre!

Søndager starter vi opp med fast omvisning kl 13. Omvisningen inngår i billetten og vil ta deg med gjennom alle museets utstillinger; den temporære kunstutstillingen i gallerihallen, kunstmuseet og Lysbuen industrimuseum.

I Telemarksgalleriets monumentale utstillingshall vises utstillinger med nasjonal og internasjonal kunst. De skiftende utstillingene viser både separat- og gruppeutstillinger med inviterte kunstnere og utstillinger med utgangspunkt i museets egen samling. Telemarksgalleriet viser fire utstillinger i året.

Kunstmuseet viser kunst fra samlingen med fokus på industriens gullalder i Telemark. Her ser du bl.a. Th. Kittelsens flotte akvareller i Svælgfos-serien.

Lysbuen industrimuseum handler om starten på et industrielt eventyr. Et eventyr så viktig for verden at historien havnet på UNESCO verdensarvliste i 2015. Med utgangspunkt i kreftene i vannet i Telemark ble det her på Notodden for første gang fremstilt nitrogengjødsel til landbruket i full industriell skala.

Verksted og omvisning inngår i billetten og starter opp 3. og 4. februar.

Kontaktinfo:
Telemarksgalleriet
O.H. Holtasgate 27
3678 Notodden
Telefon/Resepsjon: +47 35 01 00 80
E-mail: telemarksgalleriet@nia.no

Du vil og like