fbpx
Norsk Industriarbeidermuseum

Anna Hereid blir ny direktør for NIA

Styret i stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum har besluttet å ansette Anna Hereid som ny direktør for Norsk industriarbeidermuseum (NIA). Hun starter i stillingen 1. februar 2021.

Anna Hereid kommer fra stillingen som kommersiell leder ved Den norske Opera & Ballett, der hun har hatt ansvar for sponsorater, kommersielle og kulturpolitiske arrangementer, kommersiell konsertvirksomhet, samt Operaens restaurantdrift.

Hun har bred erfaring fra norsk kultur- og næringsliv og har jobbet med en rekke virksomheter og organisasjoner i norsk samfunnsliv. Anna Hereid har stort engasjement for de verdiene NIA står for og stiftelsens store samfunnsoppdrag. Hereid har utdanning innen kunsthistorie, økonomi og ledelse, og har etter hvert opparbeidet seg bred erfaring fra arbeid med kunnskapsvirksomheter.  Blant annet har hun ved siden av Den Norske Opera & Ballett jobbet i Hydro olje & energi og Deloitte.

Hereid er 48 år (f. 1972), født og oppvokst på andre siden av Hardangervidda (Ullensvang/Eidfjord).

Stiftelsen Norsk industriarbeidermuseum (NIA) er en viktig institusjon for hele Norge med stor faglig tyngde og sterk oppslutning fra publikum. NIAs visningssteder er i dag Vemork, Tinn museum, Rjukanbanen, Heddal bygdetun, Tuddal bygdetun, Telemarksgalleriet og Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv.

– Vi er glade for at Anna Hereid nå går inn som ny leder for virksomheten, og styret ser fram til et godt samarbeid, sier styreleder Knut Øygard.

Jeg er takknemlig og glad for tilliten jeg har fått og gleder meg til å bli kjent med en organisasjon som har fått til svært mye og som representerer en stor og viktig nasjonal og internasjonal kultur-, krigs- og industrihistorie.

Jeg håper å kunne være en samlende leder, som sammen med museets ansatte skal gjennomføre viktige prosjekter som skal  bygge videre på og ytterligere styrke en institusjon med en arv og en historie som rekker langt utenfor regionens og Norges grenser.

– Anna Hereid

 

For mer informasjon ta kontakt med:
Knut Øygard, styreleder NIA, tlf: 901 67 667  e-post: knut.oygard@fellesforbundet.no
Rita Engedalen, presseansvarlig NIA, tlf: 920 94 584 e-post: r.engedalen@nia.no

 

Du vil og like